• Nieuws
  • Jubileumeditie kent zonnige start!

Jubileumeditie kent zonnige start!

Op woensdag 2 mei om 09.00 uur werd het officiële startschot voor de 10eeditie van de Fiets4Daagse Hoorn gegeven. Vanaf IJsbaan De Westfries trapten wethouder Ben Tap en burgemeester van Gemeente Drechterland Michiel Pijl het jubilerende fietsevenement af op een speciale duofiets. Hierna stapten de ruim 900 deelnemers op de fiets voor een prachtige tocht van 30, 50 of 70 km door het Westfriese landschap.

Ter gelegenheid van de 10eeditie werden de deelnemers die voor het tiende jaar deelnemen samen met de partners van de Fiets4Daagse ontvangen tijdens het partnerontbijt in Hotel van der Valk Hoorn. Hier mochten zij het speciale jubileumspeldje in ontvangst nemen. Vervolgens konden de jubilerende deelnemers net als de overige deelnemers hun Fiets4Daagse starten met de tulpenroute.

Tulpenroute
De Fiets4Daagse Hoorn ging van start met de tulpenroute. Prachtig bloeiende tulpenvelden vormden het decor en leverden schitterende plaatjes op. Deze eerste dag begon in de richting van Spanbroek, waar de deelnemers bij de stempelpost van DEEN Supermarkten in ’t Kerkhuys goed verzorgd werden. Hierna vervolgden de routes zich in de richting van Benningbroek en Medemblik. Onderweg openden verschillende bezienswaardigheden hun deuren voor de deelnemers zoals Het Koeienhuis in Benningbroek en het Nederlandse Stoommachinemuseum in Medemblik. Het zonnige weer daarbij opgeteld zorgde voor een dag vol fietsplezier!

Ook de komende dagen is het mogelijk om je nog in te schrijven voor de resterende dagen van de Fiets4Daagse Hoorn! Kom naar de helpdesk bij IJsbaan de Westfries, Westfriese Parkweg 5, 1625 MA Hoorn.