• Nieuws
  • Complete tracé nieuwe Westfrisiaweg wordt tijdens Fiets4Daagse maar liefst 8 maal veilig gepasseerd

Complete tracé nieuwe Westfrisiaweg wordt tijdens Fiets4Daagse maar liefst 8 maal veilig gepasseerd

Van donderdag 2 t/m zondag 5 mei 2019 vindt voor de elfde keer de Fiets4Daagse Hoorn plaats. Het is een genot om tijdens deze fietsvierdaagse dwars door het Westfriese landschap te fietsen. Het gebied dat omgeven wordt door de Westfriese Omringdijk kent een geheel eigen landschap met de voor deze periode karakteristieke bloeiende tulpenvelden, uitgestrekte polders, oude havenstadjes en unieke stolpboerderijen. Het is komend jaar voor het eerst dat het complete tracé project N23 (de nieuwe wegen N307 en N194) na de opening in november bij de Fiets4Daagse Hoorn in gebruik wordt genomen. De routes van deze 11e editie liggen als een klaverblad in en rondom Hoorn, de stad van de Gouden Eeuw.

Nieuwe routes Fiets4Daagse Hoorn
Het is tijdens de 11e editie van de Fiets4Daagse Hoorn voor het eerst dat ook fietsend het complete nieuwe tracé project N23 kan worden afgelegd. Na de opening van de Westfrisiaweg afgelopen november wordt dit traject ook tijdens de komende editie van de Fiets4Daagse Hoorn in gebruik genomen. De opening van deze tracé is een verbetering waar Le Champion, organisatie van de Fiets4Daagse Hoorn en andere Westfriese evenementen als de Ronde van Noord-Holland, erg content mee is omdat zij de veiligheid van de deelnemers hoog in het vaandel hebben staan. Op maar liefst acht punten wordt tijdens de Fiets4Daagse gebruik gemaakt van een onderdoorgang of viaduct op deze route. Namelijk bij Heerhugowaard, Obdam, Spierdijk, Avenhorn, Zwaagdijk, twee maal bij Hoogkarspel en Bovenkarspel. Dit maakt dat het 42 kilometer lange tracé van het begin- tot eindpunt wordt bereikt tijdens dit evenement!

Stad van de Gouden Eeuw
Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) riep 2019 uit tot het Jaar van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Hoorn is dit jaar dan ook omgedoopt tot de Stad van de Gouden Eeuw. Tijdens de Fiets4Daagse Hoorn fietsen de deelnemers dit jaar dan ook de Gouden Eeuw binnen. In West-Friesland is de Gouden Eeuw overal terug te zien. Denk hierbij aan de historische Westfriese steden, pakhuizen en havens. Deze historische hoogtepunten uit de zeventiende eeuw zijn samen met de bloeiende tulpenvelden van 2 t/m 5 mei dagelijks te bewonderen op de routes van de Fiets4Daagse Hoorn.

Nieuw: goede doel Wereld Kanker Onderzoek Fonds
De Fiets4Daagse Hoorn heeft dit jaar een nieuw goed doel: het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al 25 jaar de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker. Het WKOF doet continu onderzoek naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker. Ze vertalen resultaten van onderzoek naar richtlijnen en adviezen om mensen te helpen de kennis toe te passen in hun eigen leven. Deelnemers van de Fiets4Daagse Hoorn kunnen bij inschrijving een donatie doen aan dit prachtige goede doel.

Inschrijven
De inschrijvingen van de Fiets4Daagse Hoorn zijn inmiddels geopend. Kies uit een van de drie afstanden per dag: 30, 50 of 70 kilometer. Daarnaast kan nog keuze worden gemaakt voor de passe partout tegen een speciaal tarief met Fiets4Daagse Alkmaar die van 3 t/m 6 juli 2019 plaatsvindt. Inschrijven kan via www.fiets4daagsehoorn.nl

(Foto gemaakt door Henk Groenewoud)