• Nieuws
  • Geen fietsvierdaagse in Hoorn, maar wél in Alkmaar!

Geen fietsvierdaagse in Hoorn, maar wél in Alkmaar!

Als organisator van de Fiets4Daagse Hoorn hielden wij hoop op een andere uitkomst, maar het coronavirus slaat dusdanig hard om zich heen, dat het niet verantwoord is ons geliefde fietsevenement dit jaar te laten plaatsvinden. Zodoende is de 12e editie van de Fiets4Daagse Hoorn helaas afgelast. De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en dat van onze vrijwilligers staat altijd voorop.

Een grote teleurstelling voor alle deelnemers en voor iedereen die de Fiets4Daagse Hoorn mogelijk maakt en een warm hart toedraagt. Het gebied dat omgeven wordt door de Westfriese Omringdijk, de bloeiende tulpenvelden, uitgestrekte polders, oude havenstadjes en unieke stolpboerderijen die prachtig zijn in deze tijd van het jaar; dit moeten we dit jaar missen. Daarentegen kijken we nu uit naar een fietsvierdaagse in de buurt; de Fiets4Daagse Alkmaar. Deelnemers aan de Fiets4Daagse Hoorn zijn inmiddels via e-mail op de hoogte gebracht dat zij de optie hebben om met hun startbewijs deze fietsvierdaagse in Alkmaar te fietsen.

Van 1 t/m 4 juli fietsen we de Fiets4Daagse Alkmaar en genieten we van deze stad en zijn prachtige omgeving. Alkmaar heeft een prachtig historisch centrum met een aantal bijzondere musea. Daarnaast ligt Alkmaar dichtbij het strand en de duinen én is de ligging van Alkmaar in het hart van Noord-Holland-Noord een geweldige uitvalsbasis voor heerlijke fietstochten. De zomer is de mooiste periode om van Alkmaar en omgeving te genieten. Je kunt ook hier kiezen uit drie afstanden: 30, 50 en 70 km. Start en finish zijn bij Sportpaleis Alkmaar, ten westen van de stad. Op de laatste dag word je feestelijk onthaald in het centrum van Alkmaar.

Kijk op www.fiets4daagsealkmaar.nl en fiets deze zomer mee!