Routes

De Fiets4Daagse Hoorn wordt georganiseerd in het unieke gebied van de Westfriese Omringdijk. Als deelnemer krijg je in 4 dagen het beste van deze bijzondere streek voor de wielen.

De Fiets4Daagse Hoorn 2020 zal plaatsvinden van 2 t/m 5 mei. De routes van deze Fiets4Daagse liggen als een klaverblad in en rondom Hoorn en laten u kennis maken met de regio Westfriesland! We zullen je elke dag verrassen met mooie en bijzondere passages op de route!

Hieronder alvast een tipje van de sluier…

Donderdag 2 mei: Tulpenroute
Vanaf startlocatie IJsbaan De Westfries fietsen de deelnemers via Spanbroek en Opmeer door Opperdoes, Medemblik, Hauwert en Nibbixwoud. De finish is bij Hotel Van der Valk Hoorn.

Vrijdag 3 mei: Zuiderzeeroute
Deze dag gaan we richting Enkhuizen (Museumstoomtram en boot Enkhuizen-Medemblik-Hoorn). De route gaat vervolgens via Hoogkarspel en “De Streek” naar het Zuiderzeemuseum. Door de lintbebouwing van Venhuizen, Hem, Wijdenes en Schellinkhout fietsen we terug naar de IJsbaan De Westfries in Hoorn. 

Zaterdag 4 mei: Westfrieslandroute
Tijdens de derde dag gaat de route richting Hensbroek, Broek op Langedijk en Alkmaar. Daarna gaat de route over en langs de prachtige Westfriese Omringdijk en door de historische binnenstad van Hoorn.

Zondag 5 mei: Markermeerroute
Op de laatste dag gaat de route via de Mijsen, de Schermer en de Beemsterpolder. Vervolgens fiets je via de IJsselmeerdijk en langs museumschip de Halve Maen op de zuidpunt van het Oostereiland naar de finish op de Roode Steen (Kaasmarkt) in hartje Hoorn.

Voor groter formaat van de routekaart, klik op de afbeelding!

Dag 1:
Tulpenroute
Dag 2:
Zuiderzeeroute
Dag 3:
Westfrieslandroute
Dag 4:
Markermeerroute