Goede doel

Het officiële goede doel van de Fiets4Daagse Hoorn en de Fiets4Daagse Alkmaar is dit jaar de Raisin Hope Foundation Nederland. 

Fietsen is fantastisch, maar niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Zeker niet voor mensen met hersenletsel! Terwijl fietsen juist aantoonbaar de hersenen stimuleert, een isolement voorkomt en hen een groot deel van hun vrijheid en onafhankelijkheid terug geeft. Fietsen kan vaak alleen nog met kostbare aangepaste fietsen. Voor veel mensen met hersenletsel is dat financieel niet haalbaar. De Raisin Hope Foundation Nederland (RHF) bouwt daarom momenteel aan een netwerk van aangepaste fietsen in Nederland, waarvan mensen met hersenletsel gratis gebruik kunnen maken.

Deze fietsen worden opgenomen in het RHF Fietsnetwerk. De aangepaste fietsen worden gestald bij revalidatie- en dagbestedingscentra en andere organisaties die werken met mensen met hersenletsel. Daar kunnen de fietsen direct door cliënten worden gebruikt, maar ook door iedereen met hersenletsel op afspraak gratis worden geleend.

Jaarlijks lopen zo’n 100.000 mensen in Nederland hersenletsel op. Veelal met blijvende gevolgen als hoofdpijn, snelle vermoeidheid, concentratiezwakte, geheugenproblemen, stemmingswisselingen, gedragsverandering en coördinatiestoornissen. Hersenletsel is veelal onzichtbaar voor de buitenwereld, waardoor deze doelgroep vaak onbegrepen wordt. De RHF wil de problemen van mensen met hersenletsel duidelijker maken en meer begrip kweken in de maatschappij, maar vooral deze doelgroep stimuleren sportief te bewegen, omdat dit een zeer positief effect heeft op de revalidatie en het actief blijven in de samenleving. Fietsen is daarvoor perfect geschikt.

Lees meer over de Raisin Hope Foundation Nederland op www.raisinhope.nl.

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief