Routes

De Fiets4Daagse Hoorn wordt georganiseerd in het unieke gebied van de Westfriese Omringdijk. De dijk is ruim 800 jaar geleden door mensen gebouwd! Het is met 126km een van de grootste en langste dijken van Nederland. Naast een waterkerende functie heeft de dijk ook een grote culturele betekenis. Want binnen dit bijzondere gebied speelt zich een geheel eigen wereld af. Er wordt zelfs gesproken in een eigen, kenmerkend dialect. Het landschap is specifiek voor Noord-Holland en de agrarische sector verbouwt streekeigen producten. Het is dan ook niet voor niets dat deze dijk is uitgeroepen tot monument. Als deelnemer krijg je in 4 dagen het beste van deze bijzondere streek voor de wielen. De Fiets4Daagse Hoorn 2018 zal plaatsvinden van 2 t/m 5 mei 2018. 

De routes van deze Fiets4Daagse liggen als een klaverblad in en rondom Hoorn en laten u kennis maken met de regio Westfriesland! 

Woensdag 2 mei start Tulpenroute

De Fiets4Daagse Hoorn gaat van start met de Tulpenroute. Deze route loopt via Opmeer richting de Weere om via Twisk naar Medemblik terug te gaan, via Opperdoes en Nibbixwoud naar Hoorn.

Donderdag 3 mei Westfrieslandroute

De route gaat deze dag richting Hensbroek, Alkmaar en Wogmeer met de uiteindelijke finish bij Hotel van der Valk in Hoorn.

Vrijdag 4 mei Zuiderzeeroute

De route loopt via Drechterland naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Vervolgens fiets je langs Bovenkarspel over de Zuiderzeedijk richting Hem/Venhuizen om via Wijdenes en Schellinkhout terug te komen in Hoorn. De deelnemers aan de 30 km route kunnen deze dag kiezen voor de optie om mee te reizen met de museumboot en de museumstoomtram. 

Zaterdag 5 mei Markermeerroute

De laatste dag van de Fiets4Daagse Hoorn volgt de route naar Avenhorn, Ursem en de ingepolderde gebieden Mijsenpolder, Schermer en de Beemster. Via de Markermeerdijk loopt de route naar finish op de Roode Steen in hartje Hoorn.

 routes2_300x200

 

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief