• Nieuws
  • Routes definitief vastgesteld

Routes definitief vastgesteld

Le Champion heeft de routes voor de vierde editie definitief vastgesteld. Bekijk hier de routekaartjes. Alle deelnemers ontvangen via de digitale nieuwsbrief een week voor het evenement een link om de GPS-tracks te downloaden.

Woensdag 2 mei Schermer- en Beemsterroute
De route van deze eerste dag gaat grotendeels door de gemeente Koggenland over de dijken en langs de ringvaarten van Werelderfgoed De Beemster, de Schermer en de Mijzenpolder.

Donderdag 3 mei Omringdijkroute
De deelnemers fietsen deze dag door de bollenvelden en langs molens, kleine dorpjes en oude kerkjes. Ook de stolpboerderijen, de ‘piramides van Noord-Holland’ zijn een echte bezienswaardigheid. De route van de 45 en 75 km gaat via Abbekerk en het ‘Blôte Biene Pad’ naar de stempelpost in Winkel. De 75 km vervolgt daarna de route via Kolhorn en Schagen.

Vrijdag 4 mei IJsselmeerroute
Deze derde dag zijn naast het Zuiderzeemuseum de boot ‘de Friesland’ vanuit Enkhuizen en de Museum Stoomtram van Medemblik naar Hoorn in de routes opgenomen. De optie boot en tram zijn reeds vroegtijdig bij voorinschrijving volgeboekt. Voor de andere deelnemers aan de 25 en 45 km zijn alternatieve routes uitgepijld.

Zaterdag 5 mei Markermeerroute
Op deze laatste dag wordt gefietst door de Westerkoggepolder. De 45 en 75 km deelnemers fietsen door de Beemsterpolder en langs Oosthuizen. De 75 km doet ook nog Purmerend, Ilpendam en Volendam aan en gaat via de dijk langs het Markermeer terug naar Hoorn. Na de finish op de Roode Steen kan een gratis bezoek worden gebracht aan het Westfries Museum.