Fiets4Daagse

De Fiets4Daagse Hoorn wordt georganiseerd in het unieke gebied van de Westfriese Omringdijk. Als deelnemer krijg je in 4 dagen het beste van deze bijzondere streek voor de wielen.

De Fiets4Daagse Hoorn 2022 vindt van 2 t/m 5 mei plaats. De routes van deze Fiets4Daagse liggen als een klaverblad in en rondom Hoorn en laten je kennis maken met de regio West-Friesland. In vier thema’s leiden we je door het prachtige landschap. De Tulpenroute, de Markermeerroute, de Zuiderzeeroute en de Westfrieslandroute verrassen je elke dag met mooie en bijzondere passages!

Vier dagen, vier routes

Maandag 2 mei: Zuiderzeeroute
Bekijk de oude vissersdorpjes en geniet van de vergezichten over het water van de voormalige Zuiderzee. Je fiets deze dag met een route van 25 km naar Enkhuizen en maakt een tocht met de museumboot 'De Friesland' en een rit met de Museumstoomtram vanuit Medemblik terug naar Hoorn. Een onvergetelijke rit! Jouw fiets wordt door de organisatie terug vervoerd naar Hoorn.
Dinsdag 3 mei: Tulpenroute
Dwars door de polder geniet je van de bloeiende tulpen in alle kleuren van de regenboog. Via Benningbroek, Schagen en Wognum maak je een mooie ronde die je de allermooiste bloemenvelden laat zien. De lente prikkelt deze dag ál je zintuigen!
Woensdag 4 mei: Markermeerroute
Ten zuiden van Hoorn, richting Amsterdam, ontdek je langs het Markermeer de Beemsterpolder. Een 17e eeuws Hollandse hoogstandje in de strijd tegen het water, dat sinds 1999 zelfs Unesco Werelderfgoed is. De gemalen en sluizen laten nog steeds zien hoe we het water van het Markermeer uit de polder houden.
Donderdag 5 mei: West-Frieslandroute
Je fietst over een groot stuk van de Westfriese Omringdijk richting Alkmaar. De 126 kilometer lange dijk vormt de grens van de streek West-Friesland. Al eeuwenlang zorgt de dijk voor droge voeten en een ontzettend vruchtbaar land voor de boeren.