Fiets1Daagse

Je kunt ook een Fiets1Daagse fietsen op alle dagen van de Fiets4Daagse Hoorn. Je kiest hierin dan nog steeds zelf welke afstand je één van deze dagen fietst; 30, 50 of 70 km. Wil jij 2 of 3 dagen meefietsen met de Fiets4Daagse Hoorn? Dan kan je ook meerdere Fiets1Daagse inschrijvingen doen. Zo ontdek je alles wat de streek zo mooi maakt en maak je kennis met  de Westfriese polder met zijn karakteristieke dorpjes, je geniet van de bloeiende tulpenvelden en je komt tot rust langs het oneindige water van het Markermeer. Voor welke dag of dagen ga jij?

Dinsdag 30 april: Beemsterroute
Op deze route fiets je vanuit Hoorn richting het zuiden en ontdek je de Beemsterpolder bij Schermerhorn en Middenbeemster. Het laatste stuk van de route fiets je langs het Markermeer waar je prachtige vergezichten hebt over het water over het water.
Woensdag 1 mei: Tulpenroute
Dwars door de polder geniet je van de bloeiende tulpen in alle kleuren van de regenboog. Via Benningbroek, Schagen en Wognum maak je een mooie ronde die je de allermooiste bloemenvelden laat zien. De lente prikkelt deze dag ál je zintuigen!
Donderdag 2 mei: Zuiderzeeroute
Bekijk de oude vissersdorpjes en geniet van de vergezichten over het water van de voormalige Zuiderzee. Je fiets deze dag met een route van 25 km naar Enkhuizen en maakt een tocht met de museumboot 'De Friesland' en een rit met de Museumstoomtram vanuit Medemblik terug naar Hoorn. Een onvergetelijke rit! Jouw fiets wordt door de organisatie terug vervoerd naar Hoorn.
Vrijdag 3 mei: Westfrieslandroute
Je fietst over een groot stuk van de Westfriese Omringdijk richting Alkmaar. De 126 kilometer lange dijk vormt de grens van de streek Westfriesland. Al eeuwenlang zorgt de dijk voor droge voeten en een ontzettend vruchtbaar land voor de boeren.