• Nieuws
  • Historische derde fietsdag

Historische derde fietsdag

De derde dag van de Fiets4Daagse Hoorn is achter de rug! Opnieuw was het een stralende dag met veel zon en bijna geen wind, wat de fietsomstandigheden optimaal maakte. Vandaag werd de Zuiderzeeroute verreden in de historische driehoek Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Wie vandaag voor de 30 kilometer route koos kon genieten van een memorabele dag. De 30 km route kende vandaag twee verschillende opties. De deelnemers konden namelijk finishen in Hoorn, maar ook in Enkhuizen. Voor degene die voor de optie Enkhuizen kozen vervolgden hun route per boot richting Medemblik, waarna de deelnemers op de Museumstoomtram stapte terug naar Hoorn. De fietsen van deze deelnemers werden met twee verhuiswagens terug getransporteerd naar Hoorn.

Ook de deelnemers aan de overige afstanden, 50 en 70 km, hadden een schitterende dag. Via de DEEN stempelpost in Hoogkarspel werd er gefietst in de richting van Enkhuizen. Hier kon men bij de stempelpost direct een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum, een buitenmuseum dat laat zien hoe de mensen rond de Zuiderzee vroeger leefden. Via de post van partner Intexstore, waar kon worden genoten van koffie, soep én live entertainment, werd er teruggefietst naar IJsbaan De Westfries waar de finish plaatsvond.

Ook de komende dagen is het mogelijk om je nog in te schrijven voor de resterende dagen van de Fiets4Daagse Hoorn! Kom naar de helpdesk bij IJsbaan de Westfries, Westfriese Parkweg 5, 1625 MA Hoorn.