• Nieuws
  • Zonovergoten jubileumeditie Fiets4Daagse Hoorn

Zonovergoten jubileumeditie Fiets4Daagse Hoorn

De 10editie van de Fiets4Daagse Hoorn zit er op! Ruim 900 fietsliefhebbers hebben genoten van het prachtig zonnige weer en de volop bloeiende tulpenvelden. Vier dagen lang vertrokken de deelnemers vanaf IJsbaan de Westfries om via afwisselende routes over 30, 50 en 70 kilometer het Westfriese landschap te ontdekken. Na vier dagen vol fietsplezier werden de deelnemers vandaag feestelijk onthaald op de Roode Steen in hartje Hoorn.

Jubileumontbijt
Op woensdag 2 mei om 09.00 uur werd het officiële startschot voor de 10editie van de Fiets4Daagse Hoorn gegeven. Wethouder Ben Tap en burgemeester van Gemeente Drechterland Michiel Pijl trapten het jubilerende fietsevenement af op een speciale duofiets. Ter gelegenheid van de 10editie werden de deelnemers die voor het tiende jaar deelnamen samen met de partners van de Fiets4Daagse ontvangen tijdens het partnerontbijt in Hotel van der Valk Hoorn. Hier mochten zij het speciale jubileumspeldje in ontvangst nemen.

Prachtig bloeiende tulpenvelden vormden het decor van de eerste fietsdag en leverden schitterende plaatjes op. Er werd gefietst in de richting van Spanbroek, waar de deelnemers bij de stempelpost van DEEN Supermarkten in ’t Kerkhuys goed verzorgd werden. Hierna vervolgden de routes zich in de richting van Benningbroek en Medemblik. Onderweg openden verschillende bezienswaardigheden hun deuren voor de deelnemers zoals Het Koeienhuis in Benningbroek en het Nederlandse Stoommachinemuseum in Medemblik.

Op ontdekkingstocht in Westfriesland
De tweede dag van de Fiets4Daagse Hoorn stond geheel in het teken van de Westfrieslandroute. De deelnemers werden onder een heerlijk zonnetje getrakteerd op de mooiste stukjes van Westfriesland. De routes kenden bezienswaardigheden op mooie locaties zoals museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. De dijk bij de strijkmolens en de tulpenvelden waren in trek voor een momentje pauze. De finish van deze tweede zonnige fietsdag vond met een gezellig onthaal plaats bij Hotel van der Valk Hoorn, met een smakelijke traktatie voor iedere deelnemer.

Historisch fietsen
Vrijdag 4 mei gaat de boeken in als een zonnige, historische fietsdag. De Zuiderzeeroute werd verreden in de historische driehoek Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Wie voor de 30 kilometer route koos kon genieten van een memorabele dag. Deze route kende de optie om per boot richting Medemblik te varen, waarna de deelnemers op de Museumstoomtram stapte om terug te gaan naar Hoorn. Ook de deelnemers aan de overige afstanden, de 50 en 70 km, hadden een schitterende dag. Via de DEEN stempelpost in Hoogkarspel werd er gefietst in de richting van Enkhuizen. Hier kon men bij de stempelpost direct een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum. Via de post van partner Intexstore, waar kon worden genoten van koffie, soep én live entertainment, werd er teruggefietst naar IJsbaan De Westfries waar de finish plaatsvond.

Feestelijke finish
Ook de laatste dag van de Fiets4Daagse Hoorn was zonovergoten, wat zorgde voor een goede sfeer! De routes liepen deze dag in de richting van Avenhorn, Ursem en de unieke Middenbeemster om via Scharwoude richting de finish te gaan. De traditionele finish vond plaats op de Roode Steen in hartje Hoorn, waar tegelijkertijd het bevrijdingsfestival werd gehouden. Dit alles zorgde voor een gezellige drukte bij de finish, waar de deelnemers verrast werden met een medaille en een bosje tulpen, aangeboden door bloembollenbedrijf Ronico uit Venhuizen. 

Fiets4Daagse Alkmaar
In hartje zomer organiseert Le Champion de Fiets4Daagse Alkmaar. Van 4 t/m 7 juli kunnen fietsliefhebbers genieten van de afwisselende omgeving rondom Alkmaar. Vanuit het gezellige centrum ben je binnen no-time in de duinen bij Egmond en de groene, bosrijke gebieden richting Castricum. Opnieuw vier dagen fietsplezier beleven? Dit kan via www.fiets4daagsealkmaar.nl