Meer fietsevenementen

Wil je graag meedoen aan meer evenementen van Le Champion? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de fietsevenementen van Le Champion? Lees hieronder dan meer over de unieke en veelal verrassende routes. Ontdek welke evenementen nog meer bij jou passen. Ga je voor een toertocht, een fiets4daagse en/ of kies jij voor de MTB tochten? Le Champion heeft voor ieder wat wils!

Omloop van Zandvoort

Datum: 31 maart 2019
Plaats: Zandvoort
Afstanden: 45, 80 en 120 km

De Omloop van Zandvoort is de openingsklassieker die je niet mag missen. De routes gaan door de omgeving van Zandvoort en zijn zeer afwisselend. Je start vanuit de Pitsstraat op het racecircuit voor een ronde van 4,2 km over het circuit met een tijdregistratie. Leuk om jezelf te testen op deze snelle racebaan. 

Fiets de openingsklassieker
Ga naar de website

Ronde van Noord-Holland

Datum: 13 april 2019
Plaats: Alkmaar, Hoorn en Oostzaan
Afstanden: 40, 60, 110 en 160 km

Deze voorjaarsklassieker is een van de oudste tochten van Le Champion. Je komt langs karakteristieken plekken van Noord-Holland. Je fietst langs de molens, bloembollenvelden en door de dorpen heen. Deze voorjaarsklassieker mag je niet missen

Fiets de voorjaarsklassieker
Ga naar de website

Gelretoer

Datum: vrijdag 26 april t/m zondag 28 april
Plaats: Hoorn
Afstanden: zaterdag 80 of 120 km, zondag 80 of 100 km

In het nog prille voorjaar is het heerlijk fietsen in het opperkwartier van het vroegere hertogdom Gelre. Je fietst door de prachtige streek van Kleef, door Noord- Limburg en het oosten van Noord- Brabant. Al fietsend kun je genieten van het afwisselende landschap met zijn beekjes, vennen en bossen.

Geniet van een prachtige fietsreis
Ga naar de website

Fiets4Daagse Hoorn

Datum: Donderdag 2 t/m zondag 5 mei
Plaats: Hoorn
Afstanden: 30, 50 en 70 km

Het beste van Noord- Holland ontdek je tijdens de Fiets4Daagse Hoorn. Je fietst door uitgestrekte polders langs bloeiende tulpenvelden, oude havenstadjes en unieke stolpboerderijen. Er zijn tussenstops bij musea, boerderijen en andere bezienswaardigheden.

Ontdek Noord-Holland
Ga naar de website

7-Dorpentocht

Datum: Zondag 26 mei
Plaats: Wormer of Hoogwoud
Afstanden: 60, 90, 120, 150 en 180 km

Vrije toertocht voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser. De routes gaan door het Noord-Hollandse landschap. Je kunt kiezen tussen de rode lus van 60 en 90 km vanuit Wijdewormer/Zaanstad, en de blauwe lus van 60 en 90 km vanuit Hoogwoud. Alle lussen komen samen bij de verzorgingspost Avenhorn, waarna ze zich weer splitsen.

 

Ga voor de 7-Dorpentocht
Ga naar de website

Cycle tour Amsterdam

Datum: zondag 9 juni
Plaats: Amsterdam
Afstanden: 50, 80, 110 en 145 km

Alle vier de verschillende routes laten je de mooiste kanten van groot Amsterdam zien. Je start en finisht op de ArenA Boulevard. Bij de langere afstanden is er een klimtijdrit in Spaarnwoude en tussensprint op de Wielerbaan.

Ontdek Amsterdam
Ga naar de website

Fiets4Daagse Alkmaar

Datum: woensdag 3 t/m zaterdag 6 juli
Plaats: Alkmaar
Afstanden: 30, 50 en 70 km

Fietsend langs de kust en door de duinen ontdek je de prachtige polders rondom de stad en kun  je je vergapen aan kunst en cultuur op de route. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen zijn er eindeloos veel educatieve mogelijkheden.

Op verkenningstocht door Alkmaar
Ga naar de website

Ronde van de Westfriese Omringdijk

Datum: Zondag 14 juli
Plaats: Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Kolhorn
Afstanden: 50, 80 en 135 km

Cultuur en historisch erfgoed zijn de trefwoorden voor de Ronde over de Westfriese Omringdijk. Over de monumentale dijk en het boeiende binnendijkse gebied snuif je de rijke Westfriese historie op en proef je de cultuur in de aanliggende VOC-steden. Onderweg word je getrakteerd op Westfriese lekkernijen.

Geniet van historisch erfgoed
Ga naar de website

Ronde van Nederland

Datum: 20 t/m 27 juli
Plaats: Purmerend
Etappes: van +/- 100 km

Deze 8-daagse Ronde wordt voor de 19e keer georganiseerd en ook dit jaar staat er weer een bijzondere route op het programma.  De route begint en eindigt altijd in Purmerend en onderweg fiets je langs de prachtigste natuurgebieden en rivierlandschappen. Het evenement is inclusief overnachtingen.

Fiets Nederland rond
Ga naar de website

Duinentocht

Datum: Zaterdag 27 juli
Plaats: Bakkum
Afstanden: 30, 50, 75 en 105 km

De routes van de Duinentocht wisselen iedere twee jaar. Dit jaar fiets je weer naar het noorden en kun je kiezen voor nog een andere afstand, namelijk 75 km. Alle afstanden gaan na de start meteen richting het noorden, met uitzondering van de 105 km-route. Deze route gaat eerst naar Wijk aan Zee. De 50 km-route doet Bergen aan Zee aan als verste punt. De 75 km- en 100 km-routes doen Sint Maartenszee aan als verste punt. De routes zijn voor het grootste deel autovrij.

Fiets door de duinen
Ga naar de website

LBL Ardennen Classic

Datum: Zaterdag 10 augustus
Plaats: Luik, BE
Afstanden: 125, 167 en 230 km

Even over de grens, in Country Hall Liège, vind je de start- en finishlocatie van deze geliefde Belgische toertocht. Gebaseerd op het parcours van de oudste wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik biedt deze tocht je vanaf hier de unieke mogelijkheid om de Belgische heuvels te trotseren. Op de drie meest uitdagende klimmen is er tijdwaarneming aanwezig. Met een klassement voor de beste mannelijke en vrouwelijke klimmers!

Fiets de beroemde LBL
Ga naar de website

Bauke Mollema Tocht

Datum: Zondag 25 augustus
Plaats: Groningen
Afstanden: 65, 110 en 165 km

Fiets met Bauke Mollema en enkele van zijn profcollega’s mee door het schitterende landschap van Noord-Groningen en een deel van Friesland. De tocht is geschikt voor zowel beginnende als ervaren fietsers. De routes zijn door Bauke Mollema uitgestippeld.

Fiets met Bauke mee
Ga naar de website

Hondstugtoer

Datum: Vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september
Plaats: Groningen
Afstanden: zaterdag 80 en 120 km, zondag 80 en 100 km

De Hondsrug strekt zich uit van Emmen tot de stad Groningen. Samen met een deel van het omringende gebied vormt de hondsrug het enige geopark van Nederland. Geniet al fietsend van dit unieke landschap met zijn rijk verleden en prachtige natuur met de vele ruggen en dalen.

Ontdek de Hondsrugtoer
Ga naar de website

Rondom Schagen

Datum: zondag 1 september
Plaats: Schagen
Afstanden: 30, 55, 70 en 100 km

Deze zomerse tocht start vanuit het centrum van Schagen en gaat door het prachtige gebied ten noorden van Schagen. De verschillende routes slingeren door kleine en grotere polders en nemen je mee langs waterlopen en prachtige boerderijen. Alle routes eindigen weer in Schagen.

Fiets rondom Schagen
Ga naar de website

Dam tot Dam Fietsclassic

Datum: Zondag 22 september
Plaats: Amsterdam
Afstanden: 40, 60, 105 en 145 km

Vanaf het historische hart van Amsterdam, de Dam brengen de verschillende routes je langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam. Maar eerst fiets je door de IJtunnel: je duikt even onder zeeniveau om daarna weer stevig omhoog te trappen. Maximaal 6.000 race-, toer- en stadsfietsers kunnen meedoen aan deze fietsklassieker.

Ga voor de Dam tot Dam fietsclassic
Ga naar de website

Markertoer

Datum: Zaterdag 6 oktober
Plaats: Purmerend
Afstanden: 50 en 90 km

Een schitterende, afwisselende route door het veenweidegebied boven Amsterdam. Je rijdt over kronkelende weggetjes, waar het water soms hoger ligt dan de weg, langs verstilde dorpjes als Ransdorp, Holysloot, Durgerdam, Broek in Waterland en Ilpendam. De tocht eindigt weer in Purmerend.

Ontdek de Veenweidegebieden
Ga naar de website

MTB Veldtoertocht

Datum: zaterdag 20 oktober & 24 november
Plaats: Schoorl
Afstanden: 30 en 40 km

Fietsen over een onverhard parcours; over het strand, de duinen en door de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Schoorl. Het is zaak om zorgvuldig om te gaan met je krachten, want meestal moet je opboksen tegen een fikse wind. Een prachtige, uitdagende rit voor iedere MTB’er.

Fiets de MTB Veldtoertocht
Ga naar de website

MTB Strand- en Duinentocht

Datum: Zondag 29 december
Plaats: Castricum
Afstanden: 30, 42 en 50 km

Het parcours van deze MTB-tocht volgt grotendeels het strand langs de Noordzee met rul zand en zuigende ondergrond. Prima voorbereiding op de MTB strandrace in januari. Geschikt voor mannen en vrouwen met passie voor prestatie.

Ga voor de strand- en duinentocht
Ga naar de website

AGU Egmond-Pier-Egmond

Datum: Zaterdag 11 januari 2020
Plaats: Egmond aan Zee
Afstanden: 39 km

De grootste en meest aansprekende strandrace van Nederland. Tijdens deze winterklassieker bind je de strijd aan met verschillende elementen: strand, duinen, winterse omstandigheden en overweldigende obstakels zoals een korte, maar venijnige klim met in zijn steilste stuk een stijgingspercentage dat vergelijkbaar is met de Cauberg.

Fiets de beroemde AGU EPE tocht
Ga naar de website