Nieuws /

Heerlijke afsluiter 9e editie van de Fiets4Daagse Hoorn

Vandaag was de laatste dag van vier dagen fietsplezier: de Fiets4Daagse Hoorn 2017 zit er op! Bijna 1000 fietsliefhebbers hebben genoten van de omgeving en bezienswaardigheden in en rondom Hoorn. De deelnemers werden vandaag feestelijk onthaald op de Roode Steen in Hoorn.

De dag begon alweer vroeg: vanaf 08.00 uur gingen de eerste deelnemers van start over hun laatste fietskilometers over de Markermeerroute. De deelnemers gingen weer van start bij IJsbaan de Westfries richting Avenhorn. Hier splitsten de routes: de 30 kilometer ging in de richting van Noordbeemster naar Scharwoude. De 50 en 70 kilometer gingen verder via Ursem naar Schermerhorn, waarna de routes na een splitsing weer bij elkaar kwamen bij Middenbeemster. Hier verzorgde Deen weer een stempelpost met een plek om even lekker pauze te nemen.  

Onderweg kwamen de deelnemers langs een aantal prachtige plekjes in Westfriesland. Zo passeerden zij de poldermolen ‘De Breek’ en gingen zij dwars door Middenbeemster. Tegelijkertijd met de Fiets4Daagse Hoorn finishte de Clubwandeltocht van Le Champion op de Roode Steen. 

Op de Roode Steen kregen alle deelnemers de welverdiende medaille en een bos tulpen, gesponsord door G. Oud & Zn. Tulips. De sfeer op het plein was erg goed, mede doordat het VRIJ Festival daar ook plaatsvond. Een mix van bands en DJ’s maakte het feest compleet. 

Mis niets en ontvang het laatste fietsnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief