Goede doel

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al 25 jaar de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker. Wij maken deel uit van het wereldwijde WCRF netwerk. De belofte van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is: wij helpen mensen gezonde keuzes te maken in hun voeding en leefstijl om sterker te staan tegenover kanker.

Wat willen wij bereiken?
Wij willen dat door gezonde keuzes in voeding en leefstijl minder mensen kanker krijgen, meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven tijdens en na kanker toeneemt.

Hoe doen wij dat?
Dit doen wij door wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen voeding, leefstijl en kanker. Door middel van betrouwbare en praktische gezondheidsvoorlichting helpen wij mensen gezonde keuzes te maken in voeding en leefstijl om sterker te staan tegenover kanker. We ondersteunen beleidsmakers wereldwijd met advies over maatregelen om gezonde keuzes makkelijke keuzes te maken.

Wat hebben we bereikt sinds 1994?
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 40% van alle gevallen van kanker voorkomen kan worden. De preventie van kanker is belangrijker dan ooit. Kanker heeft een enorme impact op onze levens. Niet alleen op de levens van mensen bij wie kanker wordt vastgesteld, maar ook hun naasten.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft samen met het WCRF netwerk kankerpreventie wereldwijd op de kaart gezet. Ons rapport Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer: a Global Perspective bevat de bevindingen uit het grootste onderzoek ooit naar voeding, leefstijl en kanker van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds in samenwerking met het internationale World Cancer Research Fund netwerk.

Wat is onze unieke rol?
 
In Nederland zijn er meerdere organisaties actief op het gebied van kanker. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is het enige kankerfonds dat kennis uit onderzoek vertaalt naar richtlijnen — en praktisch en motiverend advies — voor gezonde voeding en leefstijl.

Donaties via Pifworld

Pifworld is het online platform waar deelnemers makkelijk voor jouw goede doel in actie kunnen komen. Maar er kan nog veel meer. Jij als non-profit kan makkelijk projecten en events toevoegen, een community om je organisatie bouwen, vacatures plaatsen en samenwerken met scholen en bedrijven. 

Steun een deelnemer of maak gratis jullie non-profit pagina aan. Zo kunnen jullie deelnemers direct in actie komen. Via Pifworld gaan alle donaties direct door naar de non-profit organisatie. Wij helpen je graag – neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Harmen via harmen@pifworld.com