Goede doel

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al 30 jaar de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker.
Wij doen continu onderzoek naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker. Wij vertalen resultaten van onderzoek naar richtlijnen en adviezen voor de preventie en overleving van kanker.

  

De droom en ambitie van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is een wereld zonder kanker
In Nederland zijn er meerdere organisaties die zich richten op kanker. Dat is mooi, want kanker raakt ons allemaal. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is het enige kankerfonds dat kennis uit onderzoek vertaalt naar richtlijnen — en praktisch en motiverend advies — voor gezonde voeding en leefstijl.
Wij willen dat door gezonde keuzes in voeding en leefstijl minder mensen kanker krijgen, meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven tijdens en na kanker toeneemt.

Onze missie
Wij helpen mensen keuzes te maken in hun voeding en leefstijl om sterker te staan tegenover kanker. Door onderzoek, voorlichting en beleidsbeïnvloeding.
Hoe werken wij aan onze missie?
  • Wij stimuleren en financieren wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker.
  • Wij analyseren en interpreteren al het beschikbare wetenschappelijke bewijs op dit gebied.
  • Wij geven voorlichting over keuzes die mensen kunnen maken in hun voeding en leefstijl.
  • Wij beïnvloeden beleid om de gezonde keuzes de makkelijke keuzes te maken.

Doneren aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds
Bij jouw inschrijving kan je ervoor kiezen om een vrijwillige bijdrage doen voor het goede doel. Sta jij al ingeschreven, maar wil jij toch een bijdrage doen? Dat kan in jouw persoonlijke dashboard. Steun jij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?